1. כללי
1.1 מסמך תנאים כלליים להזמנות זה (להלן – "התנאים הכלליים") מהווה חלק בלתי נפרד מכל הזמנה, הצעת מחיר, או התקשרות אחרת בין המזמין לבין רניום מדיקל בע"מ ו/או מי מטעמה (להלן – "הספק"). למען הסר ספק, פרסום מידע, קטלוגים או מפרטים באתר האינטרנט של הספק אינו מהווה הצעה מחייבת לביצוע עסקה, אלא לצרכי מידע בלבד.
1.2 בכל מקרה של סתירה בין תנאי או הוראה בהצעת המחיר, בהזמנה ו/או בהסכם ספציפי אחר שנחתם בין הצדדים לבין הוראה מהוראות התנאים הכלליים תגבר ההוראה שבתנאים הכלליים, אלא אם כן הוסכם במפורש ובכתב בין הצדדים אחרת. המזמין מוותר מראש על כל טענה בקשר לסתירה כאמור.
1.3 כל תנאי ו/או הוראה המופיעים במסמך אחר כלשהו (לרבות הסכם ספציפי או מסמך מטעם המזמין) הסותרים את האמור בתנאים הכלליים או גורעים מזכויות הספק, לא יחייבו את הספק אלא אם ניתנה לכך הסכמה מפורשת, מראש ובכתב, מאת הספק.
2. תוקף הצעה והזמנה
2.1 אלא אם צוין אחרת במפורש בכתב, הצעת המחיר מטעם הספק תקפה ל־30 (שלושים) ימים ממועד הוצאתה. כל הזמנה על ידי המזמין תיחשב סופית רק לאחר קבלת אישור בכתב מאת הספק, והספק שומר לעצמו את הזכות שלא לאשר הזמנה מכל סיבה שהיא.
3. תנאי תשלום
3.1 התמורה תשולם לספק בהתאם למועדים הקבועים בהצעת המחיר או החשבונית. כל איחור בתשלום יישא ריבית פיגורים והצמדה כדין. אי־תשלום כלשהו במועדו ייחשב כהפרה יסודית המקנה לספק את הזכות לעכב אספקות נוספות, לסיים את ההתקשרות באופן מיידי ולדרוש את פירעון כל החובות הקיימים במלואם.
.4 אספקה
4.1 מועד האספקה הנקוב בהזמנה או בהצעת המחיר הינו מועד משוער בלבד ותלוי בזמינות המוצרים אצל היצרן ובנסיבות שאינן בשליטת הספק. למזמין לא תעמוד כל טענה ו/או דרישה בגין עיכוב באספקה כאמור.
4.2 עלות ההובלה תיקבע בהתאם למיקום אתר המסירה הסופי, אלא אם נקבע אחרת בכתב.
4.3 לאחר אישור הזמנה על ידי הספק, לא ניתן לבטל את ההזמנה אלא באישור מפורש ובכתב מאת הספק, לפי שיקול דעתו הבלעדי.
4.4 מובהר כי לא ניתן להחזיר מוצרים שסופקו, אלא אם נקבע אחרת במפורש ובכתב על ידי הספק ובהתאם לתנאי היצרן.
4.5 הספק רשאי, על פי שיקול דעתו הבלעדי, לבצע אספקות חלקיות של מוצרים ולחייב את המזמין בגין כל משלוח חלקי, ולהוציא חשבונית בגין כל אספקה שבוצעה בפועל.
4.6 המע"מ יתווסף לתמורה לפי הוראות הדין.
4.7 בהזמנות במטבע זר, המחיר הסופי בשקלים יקבע לפי שער המטבע היציג ביום הפקת החשבונית.
4.8 הבעלות במוצרים תעבור למזמין רק לאחר פירעון מלא ומוחלט של מלוא התמורה, והספק שומר לעצמו זכות בעלות ובטוחה עד לאותו מועד.
.5 אחריות
5.1 אלא אם סוכם אחרת בין הצדדים, האחריות למוצרים תחול ממועד האספקה למזמין.
5.2 באחריות המזמין לבדוק ולדווח מיד עם קבלת המוצרים על כל פגם או נזק לאריזה במעמד האספקה. אי-דיווח כאמור ייחשב כהודאת המזמין כי המוצר נמסר תקין ושלם.
5.3 הודעת המזמין על פגם ו/או אי התאמה במוצר מסוג ריאגנטים ומתכלים תימסר בכתב תוך 60 יום ממועד האספקה ובכפוף לכך שנותרו למוצר לפחות 30 ימי מדף (shelf life). אי-דיווח כאמור ייחשב כהודאת המזמין כי המוצר נמסר תקין ושלם.
5.4 הודעת המזמין על פגם ו/או אי התאמה של מוצר מסוג מכשור תימסר בכתב תוך 30 יום ממועד האספקה. הודעה מאוחרת תבטל כל זכות להחלפה או תיקון.
5.5 על המזמין מוטלת החובה לעיין ולפעול לפי כל הוראות השימוש, התחזוקה והבטיחות של היצרן.
5.6 הספק לא יישא באחריות לתקלה או נזק שנגרמו עקב:
5.6.1 הפעלה ו/או שימוש במוצר שלא על פי הוראות היצרן או הספק;
5.6.2 פעולה ברשלנות או בזדון ע"י המזמין ו/או מי מטעמו;
5.6.3 תיקון או שינוי שבוצע בלא אישור הספק מראש ובכתב;
5.6.4 נזקי מים, חשמל, טמפרטורה, או תנאי סביבה לא נאותים באתר המזמין;
5.6.5 הזזת המוצר מהמקום שבו הותקן על ידי הספק ללא אישורו;
5.6.6 שבר או פגיעה פיזית.
5.7 אחריות הספק לא תעלה על גבולות האחריות בפוליסה שמחזיק הספק והיא מוגבלת לנזקים ישירים בלבד שנגרמו למוצר. למניעת ספק, הספק לא יהא אחראי לנזק עקיף ו/או תוצאתי ו/או אובדן רווחים ו/או אובדן נתונים ו/או פגיעה במוניטין ו/או כל הפסד העלולים להיגרם למזמין ו/או למי מטעמו והמזמין מוותר בזה מראש על תובענה מעין זו כאמור.
5.8 מבלי לגרוע מהאמור, האחריות הכוללת של הספק, מכל עילה שהיא, לא תעלה על הסכום ששולם בפועל על ידי המזמין בעבור המוצר מושא התביעה.
.6 ציות לרגולציה רפואית ושימוש במוצרים
6.1 המזמין מצהיר כי הוא רוכש את המוצרים לצורכי שימוש מקצועי בלבד וכי השימוש בהם יעשה בהתאם להוראות היצרן, לדרישות הדין ולרישיונות או אישורים החלים עליו. הספק לא יישא בכל אחריות לשימוש במוצר בניגוד להוראות היצרן או מחוץ לייעודו המקורי.
7. כוח עליון
אף אחד מהצדדים לא יישא באחריות בגין עיכוב או כשל בקיום התחייבויותיו עקב אירועים שאינם בשליטתו הסבירה (כגון כוח עליון, רעידת אדמה, מלחמה, שביתה, מגפה, תקלה בשרשרת אספקה, תקלה טכנית וכיו"ב).אם האירוע נמשך למעלה מ-120 ימים, יהיה רשאי כל צד לסיים את ההתקשרות בהודעה בכתב.
8. מידע סודי
כל מידע שאינו ציבורי, לרבות נתונים טכניים, תמחור, מפרטים, תוכניות, רשימות לקוחות ומידע עסקי שנמסרו למזמין – יישמרו בסודיות מוחלטת ולא יועברו לצד שלישי ללא אישור הספק בכתב. הוראה זו תחול גם לאחר סיום ההתקשרות ותזכה את הספק בזכות לסעד מניעתי ו/או כל תרופה אחרת לפי דין במקרה של הפרה. סעיף זה אינו חל על מידע שהוא: (א) ברשות הציבור; (ב) ידוע למזמין במועד הגילוי; או (ג) שהושג על ידי המזמין באופן חוקי על ידי צד שלישי.
הגבלת שימוש במידע טכני- כל מידע טכני, מפרט, מדריך הפעלה או תיעוד אחר הנמסר למזמין נועד לשימושו הפנימי בלבד, ואינו מקנה למזמין כל רישיון או זכות קניין רוחני במידע או בטכנולוגיה של הספק או של יצרן המוצר.
9. שירות לקוחות
9.1 לכל פניה, בירור, תלונה או שאלה, ניתן לפנות לשירות הלקוחות של הספק בדוא"ל [email protected] או בטלפון 08-955888 , בימים א'-ה', בין השעות 08:00-17:00.
.10 שונות
10.1 המזמין מצהיר ומתחייב כי אישור ההזמנה נעשה על ידי מורשי חתימה מטעמו.
10.2 איחור בתשלום התמורה לספק יחויב בהפרשי ריבית והצמדה על פי שיעור הריבית המרבי המוטל על ידי בנק הפועלים בע"מ בגין חריגה בחשבונות חוזרים דביטוריים או בחשבונות עו"ש.
10.3 פרטים שנמסרו על ידי המזמין לשם טיפול בהזמנה עשויים לשמש, בכפוף להוראות הדין, למשלוח עדכונים ופרסומים מסחריים מטעם קבוצת רניום. המזמין רשאי לבקש בכל עת להפסיק קבלת דיוור כאמור באמצעות הודעה לכתובת הדוא"ל: [email protected].
10.4 הספק רשאי לקזז מכל סכום המגיע למזמין כל סכום שחב המזמין לספק לפי דין או לפי כל הסכם אחר.
10.5. הדין החל והסמכות הבלעדית בכל הנוגע להזמנות ולמוצרים הינם של בתי המשפט המוסמכים בעיר תל-אביב–יפו בלבד.